Hoe reizen met ov chipkaart trein


hoe reizen met ov chipkaart trein

(nog) niet mogelijk met de OV-chipkaart, maar dient apart afgerekend te worden met contant geld of een betaalkaart. Ingecheckt kaartschrijfhandelingen verrichten bij de kaartautomaat geeft soms complicaties, bijvoorbeeld opladen terwijl men ingecheckt. Via het menu kan voor "product ophalen" worden gekozen en het product of saldo wordt opgehaald van de centrale computer, de zogenaamde National Action List ( NAL en op de chip geladen. Reisproducten zijn verkrijgbaar via de vervoermaatschappijen, via hun website, via een servicebalie of (ook) via een kaartautomaat van de vervoerder (onder meer NS, GVB, RET en HTM hebben eigen kaartautomaten).hoe reizen met ov chipkaart trein

Je kunt dan gebruikmaken van leeftijdskorting als je op saldo reist.
Of je kunt gebruikmaken van reisproducten of abonnementen die je korting geven.hoe reizen met ov chipkaart trein

De OV-chipkaart is een elektronische betaalpas met nfc-chip (tot eind 2008 rfid-chip) voor het openbaar vervoer in Nederland. Kinderen jonger dan 4 jaar kunnen kosteloos meereizen en hebben hierdoor geen OV-chipkaart nodig. Kinderen en reizigers van 65 en ouder reizen met korting vanwege hun leeftijd.

Uitcheck gemist bewerken Tussen januari en juni en tussen juli en december mag een kaarthouder voor maximaal drie ritten per vervoerder saldo terugvragen. Bij grensoverschrijdende reizen dient een internationaal vervoerbewijs voor de gehele reis te worden gekocht. Bovenop is een bord geplaatst met "Saldo en bestellingen". Anders krijg je de korting niet. . Met beide versies kan men de algemene en NS-gegevens die op de kaart staan lezen (echter niet afdrukken en saldo of producten (al of niet na vooraf via internet bestellen) op de kaart laden. Het aantal drukknoppen was beperkt en het aantal mogelijke kaartjes dus ook. Ook kan soms een treinproduct zoals de Railrunner worden gekocht, en/of een gratis treinproduct zoals Samenreiskorting worden geladen.

40 korting ov trein
Ah treinkaartjes korting
Anwb korting orchideenhoeve
Sauna met korting


Sitemap